Hvad er fordelene ved fjernvarme?

Der findes mange gode grunde for at skifte til fjernvarme.
Her på siden kan du læse mere om de fem største fordele ved fjernvarme. 

1. Fjernvarme er billigt

I Greve Fjernvarme får vi leveret varme, der er baseret på mange forskellige varmekilder. 

Varmelast som koordinerer produktionen af fjernvarme i Hovedstadsområdet sørger for, at varmeproduktionen dagligt tilrettelægges, så den altid bliver produceret på de billigste anlæg.

Kombinationen af energikilder sikrer dig som forbruger en konkurrencedygtig pris på varmen uanset årstid og energimarkedernes svingninger.

Se mere om prisudviklingen i Greve Fjernvarme og priseksempler for fjernvarmeforbrugere.

2. Fjernvarme er nemt og komfortabelt

Når man først har fjernvarme installeret i sit hus, er det meget nemt og vedligeholdelsesfrit. Man skal faktisk ikke gøre andet end at glæde sig over den billige og mere klimavenlig varmeløsning.

Greve Fjernvarme tilbyder to tilslutninger til fjernvarme:

  • Tilbud 1: Vi graver stikledning ind til huset og står for den indvendige installation. Du får et fjernvarmeanlæg på abonnement.
  • Tilbud 2: Vi graver stikledning ind til huset. Du står selv for den indvendige installation og køber dit eget fjernvarmeanlæg.

 

3. Du får lydløs, lugtfri og usynlig varme

Med fjernvarme i huset bliver fyret erstattet af en lille fjernvarmeunit på væggen. Fjernvarmeunits er lydløs, ren og selvkørende og har en lang levetid, typisk op til 20-25 år. Fjernvarmen ændrer visuelt ikke noget ved bygningen udvendigt, da den reelt blot består af et ”rør” under jorden ind i huset.

Der er ingen store beholdere, som fylder på den facade eller i dit bryggers. Med fjernvarme løber du ikke tør for varmt vand, som du kan gøre med en varmtvandsbeholder. Der er ingen rumlen eller larm, når vandet skal varmes op. Der er bare dejligt, varmt vand, som kommer direkte ud af din vandhane og i din radiator.

 

4. Du får klimavenlig varme

Med fjernvarme får du miljøvenlig varme fra grønne energikilder som halm, flis, træpiller og til dels affald. Fjernvarmen belaster miljøet betragteligt mindre, end hvis hver enkelt husejer fyrede i egen kedel. Der er derfor store miljømæssige fordele ved at skifte til fjernvarme for både huse, lejligheder og erhverv.

Fjernvarmen i Greve er pt. 87% CO2-neutral (se den gældende miljødeklaration), og vores varmeleverandør VEKS har en målsætning om 100% CO2-neutral fjernvarme fra 2025.  I fremtiden vil endnu flere bæredygtige varmekilder komme på forsyningsnettet, som f.eks. Geothermi, Power2X anlæg, solceller eller store kollektive varmepumper.  

Læs mere: Hvor kommer varmen fra?

5. Du kan øge værdien af din bolig

Fjernvarme giver din bolig højere værdi, fordi fjernvarme kan give en bedre energimærkning og dermed gøre huset mere attraktivt for potentielle købere. Samtidig er fjernvarme billig og sikker i drift. 

 

Se om og hvornår du kan få fjernvarme

Vi udvider fjernvarmen, derfor får 2.000 husstande i Greve Kommune snart tilbud om at skifte deres naturgasfyr ud med klimavenlig fjernvarme.

Se her om du bor i ét af vores udvidelsesområder og hvornår vi forventer at komme til de forskellige områder.