Hvad er fordelene ved fjernvarme?

Der findes mange gode grunde for at skifte til fjernvarme.
Her på siden kan du læse mere om de fem største fordele ved fjernvarme. 

1. Fjernvarme er billigt

I Greve Fjernvarme får vi leveret varme, der er baseret på mange forskellige varmekilder. Varmelast som koordinerer produktionen af fjernvarme i Hovedstadsområdet sørger for, at varmeproduktionen dagligt tilrettelægges, så den altid bliver produceret på de billigste anlæg.

Kombinationen af energikilder sikrer dig som forbruger en konkurrencedygtig pris på varmen uanset årstid og energimarkedernes svingninger.

Se mere om prisudviklingen i Greve Fjernvarme og priseksempler for fjernvarmeforbrugere.

 

2. Fjernvarme er nemt og komfortabelt

Når man først har fjernvarme installeret i sit hus, er det meget nemt og vedligeholdelsesfrit. Man skal faktisk ikke gøre andet end at glæde sig over den billige og grønne varmeløsning.

I Greve Fjernvarme forventer vi fremadrettet at tilbyde to tilslutninger til fjernvarme:

  • Tilbud 1: Vi koordinerer hele installationen for dig --> Abonnementsordning.
  • Tilbud 2: Du organiserer selv installationen --> Du står selv for indkøb af fjernvarmeanlæg og kontakten til lokale VVS'er i forbindelse med konverteringen til fjernvarmen. Vi sørger for stikledningen til din ejendom.

3. Fjernvarme er lydløst, lugtfrit og pladsbesparende

Med fjernvarme i huset bliver fyret erstattet af en lille fjernvarmeunit på væggen. Fjernvarmeunits er lydløs, ren og selvkørende og har en lang levetid, typisk op til 20-25 år. Fjernvarmen ændrer visuelt ikke noget ved bygningen udvendigt, da den reelt blot består af et ”rør” under jorden ind i huset.

En korrekt dimensioneret varmeveksler producerer det varme brugsvand i samme tempo som det forbruges, derfor har du ikke brug for en varmtvandsbeholder og du løber aldrig tør for varmt vand.

4. Fjernvarme er klimavenligt

Med fjernvarme får du miljøvenlig varme fra grønne energikilder som halm, flis, træpiller og til dels affald. Fjernvarmen belaster miljøet betragteligt mindre, end hvis hver enkelt husejer fyrede i egen kedel. Der er derfor store miljømæssige fordele ved at skifte til fjernvarme for både huse, lejligheder og erhverv.

Fjernvarmen i Greve er pt. 87% CO2-neutral, og vores varmeleverandør VEKS har en målsætning om 100% CO2-neutral fjernvarme fra 2025. Ved at skifte fra naturgas til fjernvarme vil en husstand reducere sin CO2-udledning med over 80% - det sparer miljøet for 3-4 tons CO2.

Læs mere: Hvor kommer varmen fra?

5. Fjernvarme har høj forsyningssikkerhed og er fremtidssikkert

Fjernvarmen består af mange forskellige varmekilder, og er derfor ikke afhængig af enkelte kilder. I fremtiden vil endnu flere bæredygtige varmekilder komme på forsyningsnettet, som f.eks. Power2X anlæg, solceller eller store kollektive varmepumper.  

Vi vedligeholder eller udskifter løbende gamle rør, så vi opnår høj forsyningssikkerhed og mindsker risikoen for fx brud og dermed spild.

Se om du kan få fjernvarme

Vi udvider fjernvarme i Greve. Se her om du bor i ét af vores udvidelsesområder og hvornår vi forventer at komme til de forskellige områder.

Se hvor vi udvider fjernvarme