De største fordele ved fjernvarme

Vidste du at, ca. 64% af danskerne varmer deres bolig op med fjernvarme?

Det gør fjernvarme til den mest udbredte opvarmningsform i Danmark.

1. Fjernvarme er nem, komfortabel og usynlig varme

Når man først har fjernvarme installeret i sit hus, er det meget nemt og vedligeholdelsesfrit. Fjernvarmen ændrer visuelt ikke noget ved bygningen udvendigt, da den reelt blot består af et ”rør” under jorden ind i huset.

Med fjernvarme løber du ikke tør for varmt vand, som du kan gøre med en varmtvandsbeholder.  Der er ingen store beholdere, som fylder hverken på facaden eller i dit bryggers. Med fjernvarme i huset bliver fyret erstattet af en lille fjernvarmeunit på væggen og du har ikke længere brug for en varmtvandsbeholder. 

 

2. Fjernvarme er lydløs og lugtfri varme

Fjernvarmeunits er lydløs, ren og selvkørende og har en lang levetid, typisk op til 20-25 år. Der er ingen rumlen eller larm, når vandet skal varmes op. Der er bare dejligt, varmt vand, som kommer direkte ud af din vandhane og i din radiator.

 

3. Fjernvarme er fremtidssikker varme 

Fjernvarmen belaster miljøet betragteligt mindre, end hvis hver enkelt husejer fyrede i egen gas- eller oliekedel. Der er derfor store miljømæssige fordele ved at skifte til fjernvarme for både huse, lejligheder og erhverv.

Fjernvarmen i Greve er pt. 85% CO2-neutral (se den gældende miljødeklaration), og vores varmeleverandør VEKS har en målsætning om 100% CO2-neutral fjernvarme fra 2030.   

Læs mere: Hvor kommer varmen fra?

4. Fjernvarme øger værdien af din bolig

Fjernvarme gør huset mere attraktivt for potentielle købere. Fjernvarme er en kollektiv varme, som er prisstabil, sikker i drift og øger komforten i hjemmet. Er huset først tilsluttet til fjernvarmenettet skal man ikke frygte for store uforudsete udgifter, som der kan være ved individuelle varmeløsninger.  

//