Hvad koster det at få fjernvarme?

NB. Denne side indeholder priseksempler for nye fjernvarmeforbrugere, der bor i vores fase 1 udbygningsområder og som konverter fra en eksisterende varmekilde (uanset om du opvarmer din bolig vha. olie, naturgas eller varmepumpe/elvarme).

 

Hvad koster det at blive tilsluttet fjernvarme?

Prisen for at konvertere til fjernvarme består af et tilslutningsbidrag (engangsbeløb) samt en årlig varmeregning, hvor du betaler de årlige tariffer baseret på dit varmeforbrug og størrelsen af din bolig.

Greve Fjernvarme indfører en kampagnepris for tilslutning til fjernvarme for nye forbrugere i fase 1 af udbygningsprojektet, der etableres i perioden 2023-2026.

 

Bliv tilsluttet til kampagnepris

Kampagneprisen betyder, at en tilslutning til fjernvarme koster 34.995 kr. Beløbet dækker over etablering af stikledning samt et husindføringsskab ved din ejendom og en lille andel af det nye fjernvarmenet (hovedledninger). Den resterende andel af omkostningerne til den samlede udbygning af fjernvarmenettet betales via et etableringsbidrag.

Etableringsbidraget skal betales over den årlige varmeregning de næste 30 år, hvorefter det bortfalder. Det er kun de nye forbruger som skal betale etableringsbidrag. Etableringsbidrag er sat til 30 kr. pr. kvadratmeter boligareal i følge BBR-register.  

 

Fjernvarmeanlæg

Kampagneprisen er uden et fjernvarmeanlæg, som koster mellem 30-40.000 kr. inkl. installationsomkostninger fra en autoriseret VVS'er. Vi tilbyder dog alle vores kunder en abonnementsordning, hvor man kan få sit fjernvarmeanlæg på abonnement i stedet for at købe det selv. På den måde slipper du for udgifter til installation, løbende service og vedligeholdelse. 

Her kan du læse mere om abonnementsordning.

 

Ekstra udgifter

Afkobling af gasnettet er ikke inkluderet i kampagneprisen. Dette skal nye forbrugere selv betale og arrangere med gasselskabet. Eventuelt nødvendigt el-, maler-, tømrer- og murearbejde er ikke inkluderet i prisen.

 

Hvis du vil tilsluttes senere

Hvis du skal tilsluttes på et senere tidspunkt, opkræves et ekstra bidrag på forventet 81.250 kr., da vi skal hyre nye gravefolk, maskiner og rør kun til dig. Så du sparer 81.250 kr. ved at vi kan udnytte stordriftsfordelene ved at anlægge alle stik på din vej på én gang.

 

 

*Priser er fra 2023. Gældende tariffer vil fremgå af Greve Fjernvarmes tarifblad.

**Afkoblingsgebyret på 8.200 kr. kan søges dækket af tilskud fra Afkoblingsordningen, der dækker omkostninger til frakobling af gasledninger til rumopvarmning i privat beboelse. Afkoblingsordningen gælder kun for opsigelser, som Evida modtager, når der er en pulje åben, og der er penge tilbage i puljen. Hvis du da opfylder kravene, bliver frakoblingen af din gasledning gratis for dig.

Forstå din varmeregning

Din årlige varmeregning består af betalinger baseret på dit varmeforbrug samt størrelsen af din bolig. Her kan se hvad den årlige varmeregning dækker over.

Beregn din fjernvarmepris

Prøv vores prisberegner for at se hvor meget du kan spare ved at skifte dit gas- eller oliefyr ud med fjernvarme som primær opvarmningsform til din bolig.

Skriv dig op til fjernvarme

Her kan du skrive dig op til fjernvarme. Det er helt uforpligtende og bare en interesse tilkendegivelse. Du kan på den måde hjælpe os med at planlægge de nye fjernvarmeområder.