Stor interesse for fjernvarmen i Greve

3. april 2023

Greve Fjernvarme har fået opfyldt kravet om mindst 60% tilslutning i første etape af fjernvarmeudbygningen – og flere kommer stadig til. Selskabet har derfor valgt at fortsætte udbygningen og tilbyde fjernvarme til yderligere 1.800 boligejere inden 2028.

Der er fuld fart på udfasningen af naturgas i Greve. Udbygning til de første 2.000 boliger blev igangsat i 2022, og nu har Greve Fjernvarme ansøgt Greve Kommune om at fortsætte udbygningen til yderligere 1.800 boliger.

– Vi er stolte af, at Greve Fjernvarme kan bidrage til den grønne omstilling ved at få boligopvarmningen væk fra fossilt brændsel og afhængighed af gas, siger Sophus Vørsing, bestyrelsesformand i Greve Fjernvarme.

Greve Fjernvarme starter tilslutning af de første boliger i 2023 samtidig med, at sagsbehandlingen af næste fase af udbygningsprojektet foregår. Herefter vil yderligere information og flere tilbud bliver sendt ud til de relevante boligejere, og Greve Fjernvarme vil indkalde til flere informationsmøder, hvor udbygningsprojektet og tilmelding til fjernvarme vil blive gennemgået nærmere.

– Vi er glade for, at den store interesse fra boligejerne fortsætter på trods af, at gaspriserne er faldet lidt igen siden toppen i august 2022. Vi oplever, at rigtig mange har forstået de politiske ambitioner i klimaaftalen fra 2022 om, at der ikke skal anvendes gas til rumvarme i danske husstande fra 2035, siger Sophus Vørsing.

Endnu et projekt er klar

Marc Genning, der er næstformand i Greve Fjernvarme, ser frem til at få tilsluttet endnu flere boligejere til fjernvarme:

– Vi har valgt at fortsætte udbygningen af fjernvarme med et indsende endnu et projektforslag nu, som er efterspurgt af både Folketinget, Greve Kommune og ikke mindst boligejerne. Vi derfor har besluttet at gå videre med endnu en udvidelse, så vi forhåbentlig snart kan tilbyde endnu flere boligejere muligheden for at tilslutte sig fjernvarmenettet.

I Greve Fjernvarme er man dog meget opmærksom på den høje aktivitet i fjernvarmebranchen, hvor efterspørgsel på arbejdskraft og materialer spiller en stor rolle ved udførsel af de store anlægsprojekter.

– Vi har et stort fokus på omkostningerne ved udbygningen. Både eksisterende og nye forbrugere af fjernvarme skal have rimelige varmepriser samtidig med, at vi som forbrugerejet selskab ønsker at bidrage til den store samfundsopgave med at omstille boligopvarmningen. Det er også derfor, at vi har søgt tilskud fra den statslige tilskudspulje ’Fjernvarmepuljen’, som er en forudsætning for at projektet kan gennemføres. På den måde vil vi sikre konkurrencedygtige varmepriser i Greve i mange år frem, afslutter Marc Genning.

Første spadestik på konverteringsprojektets fase 1 finder sted i slutningen af april 2023. Boligejere som har fået et tilbud om fjernvarmetilslutning i første etape fra Greve Fjernvarme, men som endnu ikke har tilmeldt sig, kan stadig nå at tilmelde sig og spare 81.500 kr. på tilslutningen.