Nyheder fra Greve Fjernvarme - September 2023

14. september 2023

Gravearbejdet på Hundige Bygade afsluttes i september

Ved udgangen af september måned bliver fjernvarmetilslutning på Hundige Bygade afsluttet.

 

 

Mange boligejere på Hundige Bygade har valgt at skifte deres naturgasfyr ud til fordel for fjernvarmen.

Det fylder og larmer, når vi skal grave ledninger i jorden, og det påvirker både trafikafviklingen og fremkommeligheden i området. Vi vil derfor gerne takke borgerne for den store forståelse og imødekommenhed, vi har mødt ude på vejen forbindelse med arbejdet.

Når gravearbejdet på en vej afsluttes, fyldes hullet op og herefter lægges der grov asfalt ovenpå. Materialerne i hullet skal det næste års tid have lov til at sætte sig. Derfor kan bilisterne på vejen opleve, at vejen kan blive ujævn, og der kan opstå mindre niveauforskelle.

Når materialerne i hullet har sat sig, skal der fyldes op med slidlag. Det er for at sikre, at vejen bliver helt plan og jævn. Hvis slidlaget blev lagt på, samtidig med at hullet blev fyldt op, ville vejen alligevel blive ujævn efter et år.

 

Udbygning af fjernvarme i etape 1 starter

Udbygningen af fjernvarmen til de øvrige områder i etape 1 er allerede startet. Områderne er fordelt på flere entrepriser. Entreprenøren Gorm Hansen skal primært grave i Karlslunde og hovedledningen langs Blågårdsvej, mens Bravida forventes at starte på Blågårdsparken og Hasselhegnet. Zacho-Lind som også gravede på Hundige Bygade forsætter i Hundige, hvor de graver hovedledning på Lillevangsvej til Hundigegårds kvarter.

 

Udbygning af fjernvarme langs Blågårdsvej

For at vi kan forsyne Blågårdsparken, Blågårdsvænget, Hasselhegnet og Damager Vænge med fjernvarme er det nødvendigt at anlægge en ny hovedledning fra vores central på Blågårdsvej. Entreprenøren begynder derfor gravearbejdet langs Blågårdsvej i september.

Det kan ikke undgås at arbejdet vil påvirke trafikken. Vi prøver at mindske generne for alle involverede parter så meget som muligt. For at trafikken og entreprenørarbejdet kan afvikles så sikkert som muligt, er det dog nødvendigt at spærre dele af Blågårdsvej i sydgående retning i en kort periode.

Det vil dog fortsat være muligt at køre i begge retninger på Blågårdsvej, vejen bliver blot ét-sporet i begge retninger. På enkelte dage kan det være nødvendigt at spærre dele af Blågårdsvej helt. I det tilfælde vil en omkørsel blive skiltet.

 

Udbygning af fjernvarme i Karlslunde

Entreprenøren er i fuld gang med at indrette byggepladsen ved Skelvej. I udgangen af september starter gravearbejdet på Digetoften, Højmarksvej og Egedalsvej og det forventes at boligerne her bliver tilsluttet inden udgangen af året. 

Du kan følge med i gravearbejdet på vores hjemmeside 

I efteråret begynder vi også at forberede informationsmateriale til boligejere i etape 2 områder. Vi forventer at boligejere i etape 2 områder kan tilmelde sig til fjernvarme i starten af 2024. 

Hele fase 1 er delt op i 3-4 etaper, du kan se hele etapeplanen her.

 

Status for fase 2

Projektforslaget for fase 2 afventer at blive godkendt af Greve Kommune. Lige så snart vi modtager godkendelsen kan vi sende projektet videre til Energistyrelsen for at ansøge om tilskud fra fjernvarmepuljen.