Status på fjernvarme udbygning (April 2024)

22. april 2024

Status på fjernvarme udbygning i Greve og Karlslunde

 

Så mange skifter fra gas-/oliefyr til fjernvarme i etape 1

Mange boligejere har valgt at skifte deres varmeforsyning ud med fjernvarme. I tabellen kan du se hvor mange boliger med gas-/oliefyr har valgt at skifte til fjernvarme i de enkelte etape 1 områder.

  Antal boliger der skifter fra gas-/oliefyr til fjernvarme Antal boliger i alt med gas-/oliefyr
Greve etape 1    
Blågårdsparken 29 34
Hasselhegnet 40 40
Blågårdsvænget 38 43
Damager Vænge 72 82
Karlslunde etape 1    
Digetoften, Højmarksvej, Egedalsvej, Karlslunde Parkvej 58 63
Hinbjerg 84 90
Højen 5 5
Hundige etape 1    
Sideveje til Rønagervej 118 137

 

Status for gravearbejde i etape 1

I Karlslunde er vores entreprenør i gang med reetablering på Digetoften, Egedalsvej, Højmarksvej og langs Karlslunde Parkvej. Enco-VVS er begyndt at sætte de fjernvarmeanlæg op. Anlægsarbejdet på Hinbjerg og Højen er i gang, der graves både stikledninger og hovedledninger. Fjernvarmerøret fra Karlslunde Parkvej skal føres videre på Kongens Enge og hen mod Hinbjerg, Højen, Søen og Strandmarken. I den forbindelse er Kongens Enge stadig ensrettet.

I Greve er vores entreprenører i gang ved Blågårdsvænget og Hasselhegnet hvor anlægsarbejdet forventes færdig i april/maj. Anlægsarbejdet på Damager Vænger er påbegyndt, der graves først stikledninger og derefter hovedledninger.

Der graves hovedledning ned langs Nældebjergvej, som skal være anlagt før de næste etapeområder kan tilsluttes.

I Hundige fortsætter anlægsarbejdet med de to store hovedledninger på henholdsvis Rønagervej og Hundigegårdsvej. Anlægsarbejdet er sat til at starte lige efter det igangværende kloak arbejde i området er afsluttet.

 

Tilmelding til fase 1 etape 2

Vi oplever stor opbakning i fase 1 etape 2 i Karlslunde er den aktuelle tilslutningsprocent på 72%, tilmelding er stadig åben.    

Etape 2 i Greve er delt i to område, da det er to forskellige entreprenører der skal udføre arbejdet. Boligejere i området ved Tværås har fået informationsmateriale i postkassen og kan nu tilmelde sig.  

Boligejer i området ved Toftager får snart tilsendt informationsmateriale.

Boligejer i etape 2 området ved Hundigegårdsvej får snart tilsendt informationsmateriale.

 


Status for fase 2

Vores projektforslag for fase 2 blev godkendt af kommunen og har fået tilsagn om tilskud fra fjernvarmepuljen. Fase 2 områderne bliver nu inddelt i enkelte etaper, så vi senere på året kan meddele en tidsplan for de enkelte områder.

Vi forventer at åbne for tilmelding i de første områder i fase 2 allerede i efteråret i år.