Sådan får du fjernvarme

Udvidelsen af fjernvarmenettet er et omfattende projekt, som kræver en grundig planlægning over en længere periode. Udover Greve Fjernvarmes egne medarbejdere er en række eksterne aktører involveret i projektet, såsom rådgivere, kommunen, entreprenører og VVSer. Nedenunder kan du læse mere om de enkelte skridt i processen.

 

1. Vi kommer på besøg

Inden gravearbejdet går i gang, kommer vi på besøg for at aftale placeringen af stikledningen. Indføringen af de nye fjernvarmerør vil typisk placeres der hvor gasledning er i dag. Vi aftaler også, hvor det nye fjernvarmeanlæg skal monteres. 

Du kan læse mere om stikaftalen og tilslutning af parcelhuse her: Når huset skal tilsluttes fjernvarme

 

2. Vi graver ud i vejen og på din grund  

Vi graver først de enkelte stikledninger ned til vejens tilmeldte husstande. Herefter graver vi røret i vejen, som skal forsyne husene på vejen med fjernvarme.

Stikledningen bliver nedgravet i en smal rende i jorden, placeringen aftales inden vi graver.

 

 

3. Vi reetablerer efter anlægsarbejde  

Hvis gravearbejdet foregår i græsplænen, sår vi græsfrø bagefter. Graver vi hvor der er flisebelægning, lægger vi fliserne pænt tilbage.

Raftehegn og hække bliver som udgangspunkt ikke berørt, da vi graver ind under dem.

Det kan dog være nødvendigt at grave visse planter, buske eller træer op under arbejdet, og da må du selv sørge for opgravning, flytning, vanding og genplantning, hvis du ønsker at beholde dem. 

 

4. Den interne fjernvarme installation

Når alle hovedrør og stikledninger i dit område er på plads, og det hele er testet igennem, åbner vi for det varme vand i systemet. Hele området hænger sammen, så ofte skal vi først være færdig med nabovejene, før vi er klar til at sende fjernvarmevand ud i systemet.

Der kan derfor godt gå et stykke tid fra vi graver stikledningen ned hos dig, til vi er klar til at sende fjernvarmevand ud i systemet.

Vi giver dig besked så snart vi er klar til at lukke op for det varme fjernvarmevand.

Når du skifter til fjernvarme, skal dit nuværende naturgas- eller oliefyr erstattes af et fjernvarmeanlæg. Du kan vælge mellem 2 forskellige løsninger, når du skifter til fjernvarme. 

Løsning 1: Abonnementsordning - Vi fører fjernvarmerørene frem til fyrrummet, og sætter vi fjernvarmeanlægget op.  

Løsning 2: Du sørger selv for installationen - Din VVS'er fører fjernvarmerørene frem til fyrrummet, og sætter fjernvarmeanlægget  op.

Sådan installeres det nye fjernvarmeanlæg - Abonnementsordning

 

  1. Vi aftaler, hvor fjernvarmeanlægget vil blive monteret inden opsætning.
    Placering skal være i umiddelbar nærhed af eksisterende installationer. Som udgangspunkt vil vi montere fjernvarmeanlægget, hvor det eksisterende fyr er monteret. 
        
  2. Vi nedtager og bortskaffer dit eksisterende fyr
    - så der bliver plads og klargjort til opsætning af dit nye fjernvarmeanlæg.
        
  3. Fjernvarmeanlægget tilsluttes eksisterende varme- og brugsvandsinstallationer.
    Installation sker efter den til enhver tid gældende installationsvejledning. Har anlægget eksisterende cirkulationspumpe til det varme vand, som er i drift og funktionsdygtig, genbruges denne. Ellers bliver den udskiftet på ejerens regning.
      
  4. Fjernvarmeanlægget tilsluttes til eksisterende elforsyning.
    Fjernvarmeenheden tilsluttes den eksisterende lovlige elforsyning. Stikkontakten skal indeholde ”jord”. Vi monterer også en udeføler til temperaturmåling og eventuelt en antenne til fjernaflæsning af fjernvarmemåleren.
      
  5. Når fjernvarmeanlægget er tilsluttet og indreguleret, vil VVS'eren gennemgå installationen med dig.
    Hvis vi har brug for at få adgang til din ejendom for at vedligeholde fjernvarmeanlægget, vil vi selvfølgelig give dig besked på forhånd.
      

Laves din fjernvarmetilslutning som et gasswitch?

Ved et gasswitch skal fjernvarmeledning ind i huset præcist det samme sted som gasledningen, derfor skal gasledningen og gasmåleren afmonteres før fjernvarmerørene kan føres ind i huset. For at du ikke skal undvære varme og varmtvand i længere tid, laves et gasswitch samme dag som fjernvarmeanlægget installeres.

Fjernvarmeledningen skal skubbes på plads når gasmåleren er afmonteret. Derfor kan udgravningen rund om gasskabet først lukkes og reetableres efter du har fået installeret fjernvarmeanlægget.

Gasswitch og afkoblingsdato

Når der er vand på fjernvarmeledningen ud i vejen, kontakter VVS’eren dig for at aftale en installationsdato. Når du kender din dato, er det vigtigt at du ændrer din afkoblingsdato hos EVIDA, så de to datoer er ens eller meget tæt på hinanden. 

VVS’eren afmonterer gasmåleren og indberetter den sidste målerstand til EVIDA, derefter bortskaffes måleren.  

OBS: Vi anbefaler at du på installationsdagen også tager et billede af din gasmåler, så du kan dokumentere den sidste målerstand, i tilfælde af at du bliver kontaktet af EVIDA.

//