Varmeprisen holdes fortsat i ro i Greve

27. oktober 2022

Varmeprisen holdes fortsat i ro i Greve

 

Trods stigende energipriser kan fjernvarmeforbrugerne hos Greve Fjernvarme se frem til uændrede varmepriser i 2023. Greve Fjernvarmes leverandør VEKS har varslet prisstigninger på varmen, men da Greve Fjernvarme forventer et overskud i regnskabet for 2022, kan prisen holdes i ro et godt stykke endnu. Det betyder, at Greve Fjernvarme fortsat har nogle af de billigste fjernvarmepriser i området. Budget for 2023 er godkendt af Greve Fjernvarmes repræsentantskab på et møde d. 26. oktober 2022, og det nye tarif- og takstblad kan nu findes på hjemmesiden.

Den gennemsnitlige årlige varmeregning for en eksisterende fjernvarmeforbruger, der bor i et hus på 130 m2 og har et varmeforbrug på 18,1 MWh er derfor fortsat 10.535 kr. 

Greve Fjernvarme får varmen leveret fra VEKS, Vestegnens Kraftvarmeselskab. Fjernvarmen er baseret på en række forskellige varmekilder, og er derfor ikke afhængig af én enkelt energikilde. Det er med til at give stabile priser og forsyningssikkerhed. Ca. 95% af varmen i Greve er overskudsvarme fra elproduktion eller affaldsforbrænding. En meget lille del af varmen (ca. 2-3%) produceres på olie eller gas. Denne del bruges som nødforsyning på spids- og reservelastanlæg, som kun startes op for at opretholde forsyningssikkerheden, hvis der er problemer med forsyningen fra de andre varmekilder. 

Du kan læse mere om hvor fjernvarmen i Greve her: Hvor kommer varmen fra?