Fjernvarme på Toftager i Greve

Er du boligejer i grundejerforeningen Toftdahl (Toftager)? Så kan du nu tilmelde dig til fjernvarme. 

Der er stadig åbent for tilmelding på flere veje: Husk det fortsat er muligt at tilslutte sig fjernvarme til kampagnepris, så længe vi ikke har gravet forbi din ejendom. 

Her på siden har vi samlet en række informationer om fjernvarme og tilslutningsprocessen.

 

Tilslutningsprocent: 68% (opdateret den 27.11.2024)

Hvorfor skal du vælge fjernvarme?

1. Fjernvarme er nem, komfortabel og usynlig varme

Når man først har fjernvarme installeret i sit hus, er det meget nemt og vedligeholdelsesfrit. Fjernvarmen ændrer visuelt ikke noget ved bygningen udvendigt, da den reelt blot består af et ”rør” under jorden ind i huset.

Med fjernvarme løber du ikke tør for varmt vand, som du kan gøre med en varmtvandsbeholder.  Der er ingen store beholdere, som fylder hverken på facaden eller i dit bryggers. Med fjernvarme i huset bliver fyret erstattet af en lille fjernvarmeunit på væggen og du har ikke længere brug for en varmtvandsbeholder. 

2. Fjernvarme er lydløs og lugtfri varme

Fjernvarmeunits er lydløs, ren og selvkørende og har en lang levetid, typisk op til 20-25 år.  Der er ingen rumlen eller larm, når vandet skal varmes op. Der er bare dejligt, varmt vand, som kommer direkte ud af din vandhane og i din radiator.

3. Fjernvarme øger værdien af din bolig

Fjernvarme gør huset mere attraktivt for potentielle købere. Fjernvarme er en kollektiv varme, som er prisstabil, sikker i drift og øger komforten i hjemmet. Er huset først tilsluttet til fjernvarmenettet skal man ikke frygte for store uforudsete udgifter, som der kan være ved individuelle varmeløsninger.  

Hvor kommer fjernvarmen fra ?

 

Fjernvarme er en kollektiv og fremtidssikker varme

Fjernvarmen i Greve er en del af hovedstadsområdets sammenhængende fjernvarmesystem. 

Varmen produceres overvejende centralt i systemet og leveres ud via store transmissionsrør, der er placeret tæt ved Køge Bugt motorvejen. 

De sammenhængende transmissionsnet og distributionsnet i hovedstadsområdet dækker et stort fjernvarmeområde, som kan forsynes fra mange forskellige produktionsanlæg. Produktionen af fjernvarme bliver dermed økonomisk effektiv, fordi der altid kan produceres på anlæg med de laveste omkostninger på produktionstidspunktet.

De lokale fjernvarmeområder har hver især et distributionsnet, hvorfra de enkelte kunder bliver forsynet. Størstedelen af den varme, der er på distributionsnettene, kommer fra transmissionsnettet. En mindre del af varmen i distributionsnettet kan være produceret lokalt og sendt direkte ind på distributionsnettet. 

I Greve er det kun ca. 2% af varmen der er produceret med gas, størstedelen er overskudsvarme fra elproduktionen og affaldsforbrændingen. 

Hvordan fungerer fjernvarme i din bolig?

Fjernvarmevandet er ca. 60 - 80 grader varmt, når det kommer ind i huset. Inde i huset løber vandet igennem en varmeveksler (fjernvarmeanlæg), her deles fjernvarmevandet op i to rør, en til opvarmning af huset og en til varmt brugsvand, som enten bliver produceret løbende eller opvarmet i den varmtvandsbeholder. 

Når fjernvarmevandet er så afkølet, at det ikke kan varme mere op i huset, løber det  kølige vand retur til det centrale varmeværk. Her varmes det op igen og sendes retur til husene.

Fjernvarme er en stabil opvarmningskilde med få til ingen udsving i driften. Derfor behøver forbrugerne ikke bekymre sig om, at der er varme nok i radiatorne eller varmt vand i hanerne.  

Fjernvarme i ældre huse eller huse med et-strengsanlæg

Et 1-strenget radiatoranlæg er kendetegnet ved at der kun er ét rør der føres igennem alle husets rum, hvor alle radiatorer og gulvvarme er tilsluttet. 

Et hus med 1-strengs radiatoranlæg har ét varmerør der fører varmen frem til alle husets radiatorer i alle rum, og returvandet fra radiatorerne ledes tilbage til det samme rør.

For at opnå en god afkøling er det vigtigt at bruge alle radiatorer i huset og indstille dem ens. Hvis man kun bruger enkelte radiatorer, og lader andre radiatorer være lukket, så løber der varmt centralvarmevand forbi de lukkede radiatorer, uden at blive afkølet. 

Hvorfor er fjernvarme mere miljøvenligt end gas?

Varmen der leveres i Greve er baseret på flere forskellige varmekilder. Ca. 95% af varmen er overskudsvarme fra elproduktion eller affaldsforbrænding, en stor del af varmen kommer f.eks fra Avedøreværket. 

Allerede i 2023 var vores fjernvarme 86% CO2-neutral og sammen med vores varmeleverandør VEKS, har vi en ambition om, at fjernvarmen i Greve skal være 100% CO2-neutral i 2030. Fjernvarmen er et fleksibelt system, og det betyder, at vi i fremtiden kan bruge nye og endnu grønnere energiformer.

Ved at skifte fra naturgas til fjernvarme vil en husstand i Greve reducere sin CO2-udledning med over 80% - det sparer miljøet for 3-4 tons CO2 om året.

På vores miljødeklaration kan man se hvordan varmen i Greve Fjernvarme er sat sammen og hvilke varmekilder der bliver brugt til at producere varmen.

Hvad koster det at blive tilsluttet til fjernvarme?

 

Kampagneprisen for tilslutning er 34.995 kr.

Tilslutningsprisen er ens for alle, uanset om stikledningen er kort eller lang. 

Beløbet dækker over etablering af stikledning samt et husindføringsskab ved din ejendom og en lille andel af det nye fjernvarmenet i området. Den resterende andel af omkostningerne til den samlede udbygning af fjernvarmenettet betales via et etableringsbidrag. Kampagneprisen gælder indtil vi har gravet forbi din matrikel.

Etableringsbidraget betales over den årlige varmeregning de næste 30 år, hvorefter det bortfalder. Etableringsbidrag er sat til 30 kr. pr. m2 boligareal i følge BBR-register og følger tarifbladet.  

Evt. ekstra udgifter ved fjernvarme tilslutning

Der kan være ekstra udgifter til afmelding af gas, afkoblingsgebyret kan dog søges dækket af statens afkoblingspulje. Du skal selv opsige din gasforsyning hos Evida. Du kan få mere information om afkobling af gas her: https://evida.dk/frakobling/ 

Hvis du vil tilsluttes senere

Hvis du vil tilsluttes på et senere tidspunkt, opkræves et ekstra bidrag på forventet 81.250 kr., da vi skal hyre nye gravefolk, maskiner og rør kun til dig. Dette er kun muligt hvis tilmeldingskravet om 60% er opfyldt.
 

Få dit fjernvarmeanlæg på abonnement

Få et innovativt og energibesparende anlæg og 100% tryghed på abonnement. Vi tilbyder at levere, installere, servicere og vedligeholde dit fjernvarmeanlæg for blot 250 kr. inkl. moms pr. måned. Dette beløb betales bekvemt via varmeregningen.

Med en abonnementsordning får du 100% tryghed og en garanti uden udløbsdato. Vi servicerer og vedligeholder anlægget løbende, og når anlægget om mange år trænger til at blive skiftet, kommer vi igen og udskifter det helt gratis.

Når du vælger abonnementsordning, ejer Greve Fjernvarme fjernvarmeanlægget og er dermed ansvarlig for anlægget i ejendommen. Ordningen tilbydes både eksisterende og nye fjernvarmeforbrugere fra 2023.

Hvis du har spørgsmål til dit fjernvarmeanlæg, kan du altid ringe til Greve Fjernvarme.

 

Fjernvarmeanlæg: Gemina Termix ECL 120-model

Hvad er inkluderet i abonnementsordning?

Fjernvarmeanlægget er Greve Fjernvarmes ejendom og installeres iht. vores installationsvejledning og leveringsbestemmelers for abonnementsordning.

I ordningen er inkluderet:

  • Levering, installation*, løbende service og vedligehold af fjernvarmeanlæg. 
  • Afmontering og bortskaffelse af eksisterende fyr (dog ikke skorsten), varmtvandsbeholder og evt. indvendig olietanke eller eksisterende fjernvarmeanlæg (frivillig).
  • Gratis skift til nyt fjernvarmeanlæg, når det gamle fjernvarmeanlæg efter 20-30 år er udtjent

OBS: El-, tømrer-, murer- og malerarbejde er som udgangspunkt ikke med i prisen. Ved konvertering fra gas-/ oliefyr er fjernelse af skorsten og evt. aflukning af huller fra aftræksrør fra tidligere installation ikke omfattet af aftalen. 

*Greve Fjernvarme fastsætter placering af anlægget og rørføringen fra hovedhanerne frem til fjernvarmeanlægget efter aftale med ejeren af ejendommen. Ønsker ejeren af ejendommen en alternativ rørføring afholdes ekstraomkostninger i denne forbindelse af ejeren. Som udgangspunkt placeres anlægget samme sted som det eksisterende anlæg. Fjernvarmeanlægget tilsluttes til husets centralvarmeanlæg og det varme brugsvand.

Den indvendig installation omfatter:

Den indvendige del består af indvendige rørføringer, nedtagning og fjernelse af det gamle gasfyr, fjernelse af aftræk, samt levering og tilkobling af nyt fjernvarmeanlæg. Det forudsættes, at der er et lovligt udtag til strøm i umiddelbar nærhed. Har der siddet et gasfyr på samme plads, er der sandsynligvis også et udtag. VVS'eren må ikke tilslutte til en ulovlig el-installation, og fjernvarmeanlægget kan kun godkendes til brug af Greve Fjernvarme hvis el-installationen er lovlig. El-, tømrer-, murer- og malerarbejde er som udgangspunkt ikke med i prisen.

 

OBS: Fjernelse af skorsten er ikke inkluderet (Læs mere)

Fyret har et aftræksrør, der munder ud i en skorsten, som kan være muret eller blot er en fortsættelse af aftræksrøret. Aftrækket kan enten gå lodret op gennem loftet eller ud gennem fyrrummets mur.

Aftrækket er altså defineret som det stykke rør, som går fra fyret til fyrrummets indvendige loft eller væg, og det er det stykke, som vi fjerner. Vi lukker ikke hullet i fyrrummets indvendige loft eller væg, men det er i langt de fleste tilfælde simpelt for husejeren at etablere en midlertidig løsning, der sikrer mod træk, mv.

Skorstenen kan jf. ovenstående defineres som aftrækkets fortsættelse udenfor selve fyrrummet. Det er ikke nødvendigt at fjerne selve skorstenen for at kunne lave en fjernvarmeinstallation og aftage fjernvarme og derfor er en sådan nedrivning ikke med i abonnementsordning. Hvis husejeren vælger at nedtage skorstenen, bekoster han selv udgiften hertil, samt til lukning af hullet i taget.

Nogle fyr er monteret med et såkaldt balanceret aftræk. Dvs. at aftræk og skorsten er et og samme rør, som løber inden i et andet rør. Inderrøret er altså aftræk for røggasserne og yderrøret fungerer som luftindtag for fyret, hvor luftstrømmen samtidig køler røggasserne i inderrøret.

Denne type aftræk bæres som oftest af fyret, det vil sige at det står ovenpå fyret og går lodret op gennem loft og tag. Når fyret fjernes er aftrækket ikke understøttet og skal fjernes i sin helhed. I det tilfælde lukker vi det resulterende hul i taget, men kun som en midlertidig løsning. Husejeren skal efterfølgende selv bekoste en permanent lukning af hullet.

Aflukningen af aftræk fra gas-/oliefyret koster mellem 800 - 5.000kr.

Gode råd til en bedre afkøling

I de fleste tilfælde skyldes dårlig afkøling ikke radiatorerne, men nærmere at styringen af varmeanlægget ikke indstillet korrekt. Nye moderne fjernvarmeanlæg kan indstilles og dimensioneres så de passer til din bolig. 

  1. Sørg for at alle radiatorer er indstillet ens, så alle radiatorer ’arbejder’ lige meget. 
  2. Undgå at have møbler, gardiner og andet foran radiatorerne, da dette hindrer varmen i at komme ud i rummet.
  3. Hvis du alligevel planlægger at renovere dit hus, kan du overveje en udskiftning af husets radiatorer. 
  4. Styr fremløbstemperaturen efter vejret med et vejrkompenseringsanlæg, dette er allerede standard i Greve Fjernvarmes anlæg. 
  5. Kontakt en vvs-installatør med et gyldigt FJR-bevis og bestil et fjernvarmeeftersyn. Hvis du har vores abonnementsordning skal du kontakte os, hvir du oplever problemer med din afkøling.

Oftest stillede spørgsmål

 

Hvem ejer Greve Fjernvarme?

Forbrugerejet og non-profit siden 1972

Greve Fjernvarme A.m.b.a. er et privat forbrugerejet forsyningsselskab i Greve Kommune, der forsyner ca. 9.000 husstande med varme.

Fjernvarmeforsyning er reguleret under princippet om hvile-i-sig-selv (non-profit), hvilket betyder, at der ikke må tjenes overskud på at levere fjernvarme. Forsyningstilsynet er statslig myndighed, der fører tilsyn med priser og vilkår.

Greve Fjernvarme A.m.b.a. er en sammenlægning mellem de tidligere værker Hundige Fjernvarme og Greve Strandby Fjernvarmeværk. Hundige Fjernvarmeværk blev etableret i 1972.

 

Fjernvarmeanlæg på abonnement 

Slip for investere i dit eget varmeanlæg. Med en abonnementsordning får du 100% tryghed og en garanti uden udløbsdato.

Hvad koster det at blive tilsluttet?

Boligejere i fase 1 kan blive tilsluttet til fjernvarme til en kampagnepris på 34.995 kr. Kampagneprisen gælder indtil vi har gravet forbi.

Hvordan bliver boligen tilsluttet fjernvarme?

Her kan du læse mere om processen fra du underskriver en fjernvarmeaftale til du kan varme dig med lun og komfortabel fjernvarme. 

//